Přečerpávací stanice Booster na východě Amsterdamu

25. 9. 2008 -

Nová přečerpávací stanice odpadních vod Booster stojí na východním okraji Amsterdamu v oblasti různých přístavů (sportovních i obchodních) mezi rameny řeky Ij, kde je postupně budována rozsáhlá městská rekreační zóna. Objekt nezvyklého tvaru v sobě ukrývá tři obrovské pumpy, které přečerpávají všechny odpadní vody z východního Amsterodamu a směřují je do nové centrální čistírny odpadních vod umístěné v západní časti města.

Pokračování článku je dostupné po bezplatné registraci.
Autor

Související články

25. 9. 2008 | Stavební konstrukce

Beton konstrukčním materiálem, beton výtvarným prostředkem…

Použití betonu při navrhování jakékoli občanské stavby je pro současné stavební inženýry a architekty samozřejmou věcí. Železobetonové konstrukce s převahou vítězí nad konstrukcemi ocelovými a dřevěnými a jiné materiály jsou zatím spíše výjimkou.
25. 9. 2008 | Stavební konstrukce

Hypocaust Building

V městském parku v městě Saint Albans v hrabství Hertford ve Velké Británii stojí nad místem, kde byly objeveny římské mozaiky staré více než dva tisíce let, malý pavilon. Původní mozaiky jsou ponechány v trávníku na místě, kde byly odkryty a nová stavba je chrání před vlivy p...
25. 9. 2008 | Materiály a technologie

Monolitický izolační beton — ojedinělé aplikace v Evropě

V posledních letech je architekty znovu objevováno po­užití lehkého betonu, tentokráte jako betonu pohledového. Ve Švýcarsku, v Německu i v České republice vyrostlo několik monolitických staveb z pohledového, tepelně izolačního lehkého betonu.